Bij Partycentrum Het Boskamp hebben ze weer een nieuwe activiteit. Er was al een hele reeks aan mogelijkheden, maar nu hebben ze het ‘goudzeven’ er bij.
Ze hebben een bestaande aanhanger om laten bouwen tot een grote houten bak, voorzien van deksels om buiten het gebruik de inhoud droog te houden.
In die grote bak zit allemaal super schoon zand. Maar in dat zand zitten goudkorrels verborgen. Dat niet alleen om het spannender te maken zitten er ook zilverkleurige korrels tussen.

Maar die gouden leveren meer punten op. Je kunt met 10 mensen te gelijk spelen. Ieder krijgt een speciale zeef en een schep. Met die schep doe je zand in die zeef.
Het zand zal de zeef aan de onderkant verlaten zodat het goud en het zilver over blijft. Die gaan in een speciale metalen beker die elke speler bij zich houdt.
De mensen worden steeds fanatieker tijdens het spel, want wie wil er niet winnen. Na dat ze allemaal tegelijk zijn gestopt, wordt de opbrengst geteld.
Goud geeft 10 punten per korrel en zilver 5 punten. Dan komt er vervolgens een echte winnaar uit.

Een nieuwe, leuke, betaalbare en onschuldige bezigheid, welke ook bij slecht weer kan worden gedaan, want dan verplaatsten ze de boel gewoon onder een afdak.
Nog even, om gouddieven niet lekker te maken: het is geen echt goud hoor, dus doe geen moeite!