Nordic walkingPartycentrum Het Boskamp heeft ook het Nordic Walking, welke eens zo populair was in hun assortiment zitten.
De naam geeft het al aan, het is een vorm van wandelen en het komt van oorsprong uit Finland.
Het heeft zich via de Scandinavische landen met veel succes over een groot deel van Europa uitgebreid.
Het is een wandelsport, die door iedereen tot op hoge leeftijd is te doen, met een positief effect op de gezondheid en welbevinden.

Dat wandelen gezond is weet iedereen, Nordic Walking echter heeft echter door het juiste gebruik van stokken, poles genaamd, een duidelijk nog positiever effect op de gezondheid.
Uw hele lichaam is op een ontspannen manier in beweging, zonder dat u het gevoel heeft zich overmatig te moeten inspannen.

Wilt u optimaal van de gezonde effecten profiteren, dan is wel enige instructie nodig. Wanneer u na een prachtige wandeling in het dal van de Vecht op Het Boskamp
terugkeert bent u uiteraard in de gelegenheid om de inwendige mens te versterken met de heerlijkheden, die het restaurant biedt.

Wij hebben 50 setjes poles voor de verhuur. Voor groepen graag tijdig reservering. Gun u zelf eens een herkennismaking met deze activiteit, Leuk om met iets te combineren.

De juiste lengte van uw nordic walking stokken? 0,68 x lichaamslengte. Ben je bijvoorbeeld 175 cm dan adviseren wij je een stoklengte van 120 cm (0,68 x 175cm = 119 cm).
In ieder geval mag de hoek die de bovenarm met de onderarm maakt nooit kleiner zijn dan 90 graden.

Stokwandelen