Op zondag 22 november a.s. is er weer een autoloze zondag in Dalfsen, net als 41 jaar geleden. Het was voor het laatst in 1974, vanwege de oliecrisis. Je moest het niet wagen om op 1 van de 4 autoloze zondagen je auto te gebruiken, want dat leverde een flinke boete op. De straten waren onherkenbaar, zelfs fietsen over de snelweg was toen mogelijk. Ook de wegen lagen vol met bladeren, die anders door de rijdende auto’s werden weggeblazen. Mensen vonden het prachtig, ze gingen wandelen. Vanuit Hoonhorst of Dalfsen naar Het Boskamp.

Wat een sfeer! Dat gaan we nu weer doen en wel op zondag 22 november a.s.. Wat is het idee? U gaat wandelen vanaf Dalfsen of Hoonhorst of Emmen,  langs kasteel Rechteren of Den Berg of Den Aalshorst of waar u ook wil. U doet dat op eigen gelegenheid via uw eigen route, dus een polonaiseloop. Aangekomen bij Het Boskamp kunt u wat drinken, voor eigen rekening. ( u hoeft niet te wandelen, u mag ook zo komen, maar wel op reservering als u alleen aan dit eten mee wil gaan doen. Om 17.00 uur start er het Trechterbekermenu (Netjes Bourgondisch eten) voor de volwassenen. (incl. nagerecht) Ter introductie van dit nieuwe menu betaalt u slechts de kostprijs! Prijs voor de volwassenen €17,50, incl. busvervoer terug. De kinderen houden zich bezig met een Pizzarette, onder leiding van iemand van Het Boskamp. Zij gaan zelf aan de slag met het maken van minipizza’s, zodat de ouders ongestoord kunnen genieten van hun Trechterbekermenu Na de pizza’s kunnen de kinderen smullen van ons heerlijk pepernoten-ijs.

Voor kinderen zijn de kosten €7,50, incl. bus vervoer.

Om 19.00 uur gaat u met de bus terug naar Dalfsen  via Hoonhorst en Emmen en u mag uitstappen bij het gemeentehuis of onnderweg in de genoemde dorpen. Deelname alleen op reservering vooraf!

Opgave vóór vrijdag  18.00 uur.

Graag naam, adres en het aantal personen vermelden. Prijzen zijn exclusief consumpties, maar inclusief busvervoer. Komt u met de fiets, b.v.  uit Hoonhorst Heino of Vilsteren dan is de prijs €15,00 en kinderen €6,00. (want dan maak je geen gebruik van de bus en gaan we die jullie ook niet berekenen. Dieetwensen of vegetarisch, daar houden we graag rekening mee. Kom op, doe mee en beleef de autoloze zondag (nog) eens. En geef je op samen met de buren 0f vrienden. Er is een maximum van 50 personen (volwassenen)

Zo kom je wel mooi de herfst wel door!