Met servies helemaal in stijl van de trechterbekers!
Maar vanaf nu dus een echte Trechterbekermenu bij Het Boskamp in Dalfsen. U zou eerst een (toepasselijke) activiteit kunnen doen ( zie onder) en vervolgens gaat u eten, net als vroeger, toen was er geen bestek en nu ook niet, dus op zijn Bourgondisch.

Wat komt er zoal op tafel:
– Trechterbekersoep gemaakt van echte Oergroenten met
– speciaal brood van bakkerij van der Most met daarbij kruidenboter
Na de soep gaan we verder met het hoofdgerecht, met voor u als voordeel dat u niet zelf hoeft te jagen. Dat hebben wij al voor u gedaan: De hele oogst komt op tafel, dat varieert van ;
– gerookte kipfilet,
– trechterbekerbalkenbrij,
– gerookt spek,
– stukje oerham
– verse oude kanonskogels (tegenwoordig heet dat gehakt),
– div. soorten jappels
– en div. soorten gruunte
Maar deze volkeren waren niet alleen jagers, het waren ook goede vissers.
– Dus ook witvis komt op tafel, die toen en nu nog steeds veelvuldig voorkomt op de Vecht bij Dalfsen. En vergeet niet dat de vissen in Dalfsen kunnen traplopen, vandaar die vele vistrappen in de Vecht.
– Terwijl u het gevecht aangaat met het eten, komt er ook nog een biefstukje voorbij met een dolk er in.

Als nagerecht krijgt u per persoon 2 bolletjes Dalfser moppen ijs met slagroom. Het is super lekker, dus de kans dat het 3 bolletjes moeten gaan worden is zeer groot. Daar doen we niet moeilijk over. De prijs, vroeger was het ruilhandel, dat wordt in dit geval een beetje lastig, dus doe maar gewoon € 27,50 euro p.p., dan is het goed, dan praten we nergens meer over. Wilt u bovenstaande activiteit erbij doen, dan is de prijs € 29,50 p.p. (excl. consumpties)
In combinatie met een activiteit, kan dat er zo uitzien Deze activiteit vooraf erbij is een optie, het kan ook zonder. En natuurlijk mag u ook kiezen uit een van de vele andere activiteiten,
Na aankomst, of na de koffie, mag je oudheden opgraven in een speciale zandbak op wielen. U zal delen aantreffen van oude bekers en borden. Die losse delen mag je in groepjes proberen te restaureren. Daarna ga je eten, maar je moet er wel wat voor doen. U gaat aan de slag met een tube lijm en probeert de ’’oudheden” zo goed mogelijk te herstellen, want dat gaat natuurlijk naar het museum.