STERREBOS Schilderijen expositie van Wim Schrijver, geboren in het Sterrebos en daarom wil ik ook hier graag laten zien wat er mogelijk is. Ik schilder al weer 5 jaar realistisch fijnschilderwerk bij Art Partout te Deventer, de Academie voor Realistische Schilderkunst.

 


Begonnen met stillevens en alle basistechnieken en na het derde leerjaar het onderwerp dieren. Nu in het 5e jaar landschappen.
Na een periode van ruim 51 jaar werkzaam te zijn geweest in een schildersbedrijf vond ik dat het tijd werd voor een nieuwe uitdaging. Ik had al wat ervaring opgedaan bij een schildersclubje in Wesepe en Raalte, doch een open dag bij Art Partout trok mij over de streep om het daar te proberen.

Fijn schilderen begint met kleine paneeltjes, bessen, appels, kersen, een egel en het tweede jaar iets groter formaat in de vorm van kannetjes, een theedoek eiermandje enz. Je bent zelf verrast naar het resultaat wat er te behalen is. Het kost enige inzet, maar is de moeite waard.
Het tweede en het derde jaar brachten meer verschillen, een schaapskooi, maar ook het schilderij van de olifanten, proefstukken met portretten en dergelijke. Daarna volgen de jaren van specialisatie.
Werkstukken in het 4e jaar, met het onderwerp, dat je klassikaal gaat maken, maar vooral ook eigen afbeeldingen waar je een gevoel bij hebt. De leeuw en de bok hebben heel wat uren gekost, maar het resultaat is dan ook dat het gezien mag worden.
Ook nu in het 5e jaar het onderwerp landschappen deels klassikale opdrachten, maar vooral eigen inbreng door het maken van foto’s die je aanspreken.
Dit heeft in elk geval toe geleid dat ik van mening ben dat een expositie nu mogelijk is en zoals de docent zegt, “iedereen kan schilderen”, ja zelfs ik. U krijgt ongeveer 30 onderwerpen te zien van klein naar groot en heel verschillend.
Ik ben er trots op wat ik in de afgelopen vijf jaar heb geleerd.

Wim Schrijver

 

Wilt u kijken naar deze expositie bij Het Boskamp dan kan dat tijdens de openingstijden, vanaf donderdag tot en met zondag vanaf 13.00 uur.