Kerst 2017 is ook dit jaar prachtig verlopen. Eerste Kerstdag zijn wij altijd gesloten, omdat we alle andere feestdagen het hele jaar door wel open zijn. 2e kerstdag om 11.00 uur begon het eerste arrangement, die begonnen met koffie en iets lekkers. Daarna volgde een prachtige huifkarrit, deze huifkar werd getrokken door 2 prachtige paarden.

Na terug komt brandde buiten de vuurkorf en daar werd warme chocolade met slagroom geschonken. Vervolgens ging het gezelschap naar binnen. de kinderen kregen diverse gesorteerde hapjes, patat en appel moes. De volwassenen kregen een boerenkoolstamppot met een flink stuk slagersworst, jus en spekjes.

In de loop van de middag kwamen de eerste wandelaars binnen druppelen. Hier liep een route langs van de historische vereniging uit Heino. Daar deden maar liefst 1000 mensen aan mee. Niet alle duizend zijn binnen geweest, maar wel een groot aantal. Die deden zich vooral tegoed aan warme chocolade met veel slagroom, balkenbrij en snert en niet te vergeten het warme apelgebak. Het was een hele ontspannen gebeuren, de mensen waren zoals ze dat wel eens zeggen: goed te passe. Ook mede door het prachtige weer, want het was eindelijk eens een droge zondag.

Na 16.30 uur waren de meeste wandelaars vertrokken en kon de zaal worden in gericht voor het super kerstbuffet, die om 17.30 uur van start ging. Deze was helemaal weer volgeboekt. Het liet de gasten weer goed smaken. Het was een combinatie van een Indisch buffet, een koudbuffet en een warmbuffet, waarbij mat name de gegrilde schweinehaxe veelvuldig bijgevuld moest worden.

Vervolgens kwam een nagerechtenbuffet op tafel. We konden weer terugzien op een zeer geslaagde dag.

Daarna gaan mensen traditioneel weer aan de lijn doen en gaan we een rustigere periode tegemoet. Maar dat is elk jaar zo.