Laat je verrassen door met je familie of collega’s een bezoek te brengen aan een modern boerenbedrijf dichtbij het Boskamp. U krijgt een rondleiding over een prachtig boerenbedrijf door de boer zelf en hij vertelt u alles over dit mooie vrije boerenbestaan, hoe het nu gaat en ook hoe het vroeger ging. Hij gaat ook met u mee de kalverenstal in en u mag zelfs ”melk “ proeven.
Hoe kan zo’n arrangement er uit zien?
Aankomst bij Het Boskamp. U wordt ontvangen met 2 kopjes koffie met boerencake of indien u wenst met boerenkrentenwegge, maar het mag natuurlijk ook vers banketbakkers gebak zijn.  Vervolgens gaat u zich start klaar maken om de “boer op te gaan”.

Dat kan op verschillende manieren:
Te voet via een wandeltocht, maar dat kan ook op klompen, zodat je daar in stijl aankomt.
Jullie kunnen er gebracht worden per huifkar of eventueel gehaald worden per huifkar.
Ook is dat mogelijk met een touringcar.Andere optie is dat u er per auto heen gaat. Maar ook onze hogebi fietsen en / of de fietstaxi’s zijn een mooi vervoermiddel om daar mee aan te komen.

Daar aangekomen mag u kijken naar de melkstal (Het is daar super schoon, je kan er echt van de grond eten), nadat u eerst uw schoeisel heeft voorzien van plastic hoesjes. Want hygiëne staat niet alleen in de horeca voorop, maar ook op een boerenbedrijf. Vervolgens wordt er uitleg gegeven over het computersysteem, waar men onmiddellijk af kan lezen of er met een koe iets aan de hand is.

U mag nog even verschillende stallen bekijken, de machines, de kraamkamer, een kalverruimte en een tot stal verbouwde potstal van vroeger. Hij heeft heel veel te vertellen, ook dat ze bijna zelfvoorzienend zijn met stroom, over het voedsel en het verbouwen er van, over de melktank en noem maar op.
Het is absoluut de moeite om zo’n dergelijk bedrijf te bezoeken, want je hoort en ziet veel meer dan dat je weet en krijgt daardoor veel meer begrip. Na terugkomst bij het Boskamp staat het buffet gereed, zoals afgesproken. Maar dat kan ook “Boergondisch eten” zijn, om maar in stijl te blijven. Of had u er liever nog een 2e activiteit bij aan willen knopen, daar is alle ruimte voor en er is veel voor u beschikbaar bij Het Boskamp.
Informeer naar de mogelijkheden, er kan heel veel, ook in verschillende combinaties.