Ook dit jaar hebben we weer nieuwe placemats laten bedrukken. Deze valt wel heel er in de smaak,want het gaat over de opgravingen in Dalfsen. Dat was dit jaar echt wereldnieuws. Daar hebben we hele unieke foto’s en spreuken op geplaatst. Bij elke adverteerder staat een nummer. En dat nummer is weer voor een ganzenbordspel. Hieronder kan u de spelregels lezen. U kunt gelijk aan de slag met een dobbelsteen en een pionnetje per persoon. Veel plezier!

Spelregels ganzenbord ‘Het Boskamp’

Leuk dat u het ganzenbord ‘Het Boskamp’ gaat spelen. U heeft één pion per persoon en een dobbelsteen nodig. De oudste speler mag beginnen. Bij elke beurt wordt de dobbelsteen gegooid en de pion mag het aantal gegooide ogen lopen op het ganzenbord. Onderstaand staan de opdrachten per vakje waar u op uitkomt. Degene die als eerste op Sonodruk (op nr. 16) komt, heeft gewonnen! Indien u niet exact op
nr. 16 uitkomt moet u de overige gegooide ogen terug lopen. Veel speelplezier!

1. Bij Klussenbedrijf Zwakenberg hebben ze van opgravingen geen kaas gegeten, maar geen klus is te gek. U helpt de harde werker een handje, sla een beurt over!
2.
Op Dalfsennet.nl is al het nieuws van Dalfsen en omgeving te vinden en natuurlijk waren de opgravingen ook hier niet te missen. Maar ook de lekkere aanbiedingen van het Boskamp staan erop, noem 5 gerechten die op de menukaart van het Boskamp staan, (maar houd de menukaart dicht!) als dit lukt mag u naar Bartels woningstoffering (nr. 7).
3.
Bosch Schilders- en afwerkingsbedrijf. Net van start, maar rust maar even uit! Bij uw volgende beurt weer nieuwe kansen.
4.
Bij het Vossenspan hebben de paarden de vaart erin, ga nogmaals het aantal gegooide ogen vooruit.
5. Ardesch interiors. U dacht dat het goed ging, maar helaas u moet het aantal gegooide ogen terug.
6. Karba recreatiecentrum. In volle vaart gaat u vooruit, neemt u de binnenbocht en vliegensvlug mag u verder naar rijschool Buurman & Buurman (nr. 11).
7. Bartels woningstoffering is ook onder de indruk van de opgravingen, samen bekijken jullie de bezienswaardigheden. Vergeet niet dat u de volgende beurt weer verder mag!
8. MM Travel maakt met u een ritje naar de opgravingen, u loopt vertraging op in het spel. Ga terug naar Klussenbedrijf Zwakenberg.
9. Dierenbegraafplaats Vennenberg. Noem 5 dieren die in het Sterrenbos lopen en die u ook kunt tegenkomen bij het Boskamp (echt waar, kijk maar goed om u heen!). Als het is gelukt, mag u de volgende beurt vanaf hier verder, anders 2 stappen terug.
10. Van der Vegt Interieurbouw. Volwassenen: zeg een gezegde die over eten(swaren) gaat Kinderen: noem 3 snacks die te verkrijgen zijn in de nieuwe snackbar van het Boskamp. Gelukt? Dan mag u de volgende beurt verder, als het niet is gelukt, slaat u een beurt over!
11. Rijschool Buurman & Buurman. Even rust en geen gekkigheid, bij de volgende beurt kunt u gewoon weer verder!
12. Boomkwekerij H. Veldhuis. Noem 3 soorten bomen waarvan de vruchten eetbaar zijn, als dit lukt mag u nogmaals het aantal gegooide ogen vooruit. Als het niet gelukt is, moet u het aantal gegooide ogen weer terug.
13. Tankstation BP Dalfsen. Tijdens het bijtanken van een wandeling door het Sterrenbos
bent u de tijd vergeten, sla een beurt over.
14 Pekkeriet Dalfsen graaft regelmatig in de grond, maar ze zullen nog nooit een eeuwenoude trechterbeker hebben gevonden. Bekijk de mooie trechterbeker eens op uw placemat en ga ook gelijk een stapje vooruit naar Goudzwaard makelaardij!
15. Goudzwaard makelaardij. U bent er bijna, gooi nogmaals om gelijk een poging te wagen om bij Sonodruk te komen. Als u meer dan 1 gooit, zet u de stappen weer terug.
16. Sonodruk. Gefeliciteerd, u hebt de overkant gehaald!
Schroom niet om het spel nogmaals te spelen, elke keer weer nieuwe uitdagingen als u dit ganzebord via een ander pad bewandeld!!

 

Bewaar de placemats goed, want er komen nog andere varianten.