DALFSEN – STERREBOS – Dat het trechterbekervolk ook aan de zuidkant van Dalfsen zijn geweest, is nieuw. Daar zijn ze vandaag achtergekomen. Bij graafwerkzaamheden zijn verschillende delen van trechtersbekers boven het zand gekomen. Deze delen kwamen vanmiddag aan het licht. Onderzoek moet uitwijzen of deze echt zijn. Vermoedelijk zit het toch anders in elkaar… Vandaag hebben kinderen tijdens het roefelen, op roefeldag, een aftrap gegeven van een trechterbeker activiteit. Dat gebeurde bij Het Boskamp. De gemeente Dalfsen wilde heel graag dat de ondernemers daar op inspeelden. Dus de volgende ondernemer is hier mee aan de slag gegaan. Vandaag tijdens het roefelen konden kinderen delen van, wat lijkt op trechterbekers, opgraven en de stukken bij elkaar zoeken en lijmen. Ze hadden daar groot plezier in.

 Maar vanaf nu dus een echter Trechterbekermenu bij Het Boskamp en dat ziet er, in combinatie met een activiteit, zo uit. De activiteit er bij is een optie, het kan ook zonder.

Na aankomst, of na de koffie, mag je oudheden opgraven in een speciale zandbak op wielen. U zal delen aantreffen van oude bekers en borden. Die losse delen mag je in groepjes proberen te restaureren. Daarna ga je eten, maar je moet er wel wat voor doen. U gaat aan de slag met een tube lijm en probeert de ’’oudheden” zo goed mogelijk te herstellen, want dat gaat natuurlijk naar het museum.

 

Vervolgens gaat u eten, net als vroeger, toen was er geen bestek en nu ook niet, dus op zijn Bourgondisch.

Wat komt er zoal op tafel:

Trechterbekersoep gemaakt van echte Oergroenten met speciaal brood van bakkerij van der Most met daarbij kruidenboter. Na de soep gaan we verder met het hoofdgerecht, met voor u als voordeel dat u niet zelf hoeft te jagen. Dat hebben wij al voor u gedaan: De hele oogst komt op tafel, dat varieert van gerookte kipfilet, trechterbalkenbrij, gerookt spek, een stukje oerham en nog wat verse oude kanonskogels (tegenwoordig heet dat gehakt).

Het servies helemaal in stijl van de trechterbekers

 

Maar deze volkeren waren niet alleen jagers, het waren ook goede vissers. Dus ook witvis komt op tafel, die toen en nu nog steeds veelvuldig voorkomt op de Vecht bij Dalfsen. En vergeet niet dat de vissen in Dalfsen kunnen traplopen, vandaar die vele vistrappen in de Vecht. Uiteraard doen we er gruuntes en jappelsoorten bij! Terwijl u het gevecht aangaat met het eten, komt er ook nog een biefstukje voorbij met een dolk er in.

Als nagerecht krijgt u per persoon 2 bolletjes Dalfser moppen ijs met slagroom. Het is super lekker, dus de kans dat het 3 bolletjes moeten gaan worden is zeer groot. Daar doen we niet moeilijk over. De prijs, vroeger was het ruilhandel, dat wordt in dit geval een beetje lastig, dus doe maar gewoon € 27,50 euro p.p., dan is het goed, dan praten we nergens meer over. Wilt u bovenstaande activiteit erbij doen, dan is de prijs € 29,50 p.p. (excl. consumpties)