De kleinste hoornblazer,
maar er waren er ook een stuk of tien in groot.
HOONHORST – STERREBOS – De kerstwandeling Molen Fakkert Hoonhorst  naar Het Boskamp  VV uitgezet door Het Boskamp, groot succes en werd door ongeveer 295 wandelaars gelopen. Die de route vanaf Hoonhorst namen vertrokken vanaf de molenschuur, over het Kerkplein naar de Oude Vechtsteeg. Voor het eerst kon men deze keer wandelen over het opengestelde deel van Landgoed De Hoonhorst van de familie Lubbers en een kijkje nemen over de tuinmuur van het oorspronkelijk goed De Hoonhorst. Daarna ging de tocht over Den Aalshorst door het Engelsewerk. Een prachtig natuurgebied dat blijft boeien elk jaargetijde weer.

 Ook nu weer een park om prachtige plaatjes te schieten. De wandeling ging ook langs de vleermuizenkelder en na het verlaten van het park via de Heinoseweg richting Jans bankje en door naar de Bergerallee, Diezerstraat en Sterrebosweg. Hier te zien welk een ravage de bosarbeiders hebben aan gericht aan de historische stuifwal uit de 17e eeuw. Hopelijk zal die toch weer hersteld worden.
Na een koffie of snertstop bij het Boskamp ging de route over het terrein van camping Starnbosch. Hier waren de activiteiten te zien hoe nu al weer wordt gewerkt aan het nieuwe seizoen en de caravanopslag in het overdekte zwembad. Een wandeling over de natuurvelden van de camping en daarna door het achterliggend bos. Van hieruit langs de uit eind 17e eeuw stammende boerderij de Stikke en vervolgens via een koewegje door de tuin van Mary Hartkamp waar het in de zomerperiode een paradijs is, nu was het er erg rustig, maar kom later eens terug. De wandeltocht werd vervolgd dwars door de monumentale oude Lentherschool, die geheel is ingericht om iets te kunnen organiseren, een klein feestje, een cursus of andere bijeenkomst in een prachtig gebouwtje uit de 19e eeuw. Van hieruit een bospaadje naar de Moezenbelt en verder richting de Tibbensteeg om bij Decohof te genieten van een hartig hapje wolvarkensvlees. Maar helaas, op zoveel bezoekers hadden ze niet gerekend en de hapjes waren op. Er zat genoeg vlees in de vriezer aldus Vincent Overgoor, dus wie eerlijk natuurlijk wolvarkensvlees wil kopen kan hier altijd terecht. Over het terrein van de kwekerij konden we nog even kennismaken met de wolvarkens die daar zorgen voor een losse grond en het verwijderen van het kweekgras. De kwekerij ligt er zoals altijd goed bij en een grote berg bladcompost om de nieuwe aanplant te beschermen. Verder terug naar het eindpunt van een pittige wandeling van ruim 10 kilometer, maar op plaatsen waar je anders nooit komt, dat maakte deze wandeling extra boeiend. Onderweg konden we op meerdere locaties genieten van het geroep van de midwinterhoornblazers.
Vanuit Het Boskamp kon ook gewandeld worden, dan eerst over de camping en via de Lenther school richting de kerstmarkt naar Hoonhorst en via Den Aalshorst weer terug. Een zeer geslaagde wandeldag onder geweldige weersomstandigheden. Deze route kon alleen die dag gelopen worden, omdat deze over privégronden liep, waar voor één dag toestemming is gegeven.
WvdV