DALFSEN – Het is al bijna een traditie aan het worden dat toneelvereniging UDI uit het Drentse Veeningen 2 dagen achter elkaar naar Dalfsen afreist, om twee prachtige toneelavonden uit te voeren in Het Boskamp in Dalfsen. Dit jaar is dat op vrijdag 3 en op zaterdag 4 maart. Deze avonden zijn altijd gekenmerkt door vreselijk veel schik. Daar zorgen de spelers altijd wel voor. Ze komen niet voor niets van ver.

 

Ook dit jaar hebben ze weer een verrassend stuk welke ze al 3 keer voor een volle zaal hebben opgevoerd in Veeningen. Het is een avondvullend, blijspel-klucht-komedie.

Het heet: FESTIVAL DER FANTASTEN
Op de ochtend na de jaarlijkse viering van het festival van de fanfare, ontwaken vier heren met ‘n zwaar hoofd. Al ras blijkt, dat ze, ten gevolge van de alcoholconsumptie, notabene tot half zes in de morgen, ‘n totale black out hebben. Dientengevolge weten ze ‘n aantal dingen niet te plaatsen. Als Kees in z’n timmerwerkplaats enigszins tot zich komt, mist hij z’n gebit, z’n beurs en ‘n schoen, terwijl hij ‘n ladder met ‘n gebroken sport ontdekt, die er voorheen niet was. Z’n zoon Frank is met ‘n kapot vensterluik naar huis gekomen, notabene van ‘t raam van de tweelingzus van z’n verloofde en heeft bovendien ook nog ‘n damesslipje in z’n zak.

Johan, de plaatselijke politiefunctionaris, komt opdagen met ‘n enorme buil op z’n hoofd en met ‘n sport van de ladder, terwijl hij z’n snuiftabaksdoos mist. Hugo, de toekomstige schoonvader van Frank, mist z’n horloge en heeft op de kamer van z’n dochter ‘n tabaksdoos en beurs ontdekt, terwijl Eugenie, de huishoudster van de pastoor, helemaal aan ‘t andere eind van ‘t dorp, in haar slaapkamer gebit, schoen en horloge heeft gevonden en bovendien staande houdt, dat Johan die nacht ‘n dief, die ‘t op haar stinkkaasjes had voorzien, tot op haar slaapkamer achterna heeft gezeten. De oplossing van al die raadsels heeft ‘n aaneen-schakeling van kostelijke situaties tot gevolg, alsmede aan hun stoelen gekluisterde toeschouwers.

Maak dit mee. Reserveer een zitplaats. De kosten zijn € 6,50 per persoon. Reserveer wel tijdig, want door het grote decor blijft er iets minder ruimte over in de zaal. Het zal dus wat eerder “vol zitten”.

U kunt reserveren per mail: info@hetboskamp.nl, u mag langs komen en u kunt ook bellen 0529 – 431712

Kom een avond lachen in de Sterenbosch.

De foto’s zijn gemaakt door Peter Nefkens/ Artizzl Media

Het Boskamp
Sterrebosweg 2
7722 KG Dalfsen
www.hetboskamp.nl

Foto’s 3