DALFSEN – Afgelopen maandag heeft RTV Oost TV opnames gemaakt voor het dagelijkse zomerprogramma: Zomer in Overijssel. Deze week is het de beurt aan de familie Koster uit het Zeeuwse. Dit weekeinde kwamen ze aan in Genemuiden. Het gezin bestaat uit vader, moeder, dochter en zoon. Gisteren hebben ze een tocht met een zeilboot gehad in Genemuiden.

 

Vanmorgen maakten ze een envelop open met daarin de verrassing was ze vandaag te wachten stonden. De opdracht: Vandaag zijn ze begonnen met aardbeien plukken in IJsselmuiden en rond de middag ging het gezin incl. de cameraploeg naar Dalfsen. Ze kwamen aan bij partycentrum Het Boskamp in het Sterrebos. Ze begonnen met een drankje. Vervolgens kregen ze een vitaminebom, een bord met heel veel verschillende soorten fruit en vruchten. Ook konden ze proeven aan zomerbalkenbrij.

De kinderen hadden toch liever gewoon patat met hamburger of kroket, maar dat is ook logisch. Na de lunch  mocht zoonlief nog even met een echte TV camera filmen. Vervolgens werd er een tocht gemaakt met de fietstaxi. Daar genoten ze zichtbaar van, want dat ging in volle vaart over de Sterrebosweg waarbij ook de cameraman flink in het zweet werd gejaagd.

Nu terugkomst stond er een rustiger gebeuren op het programma, klomp schilderen. Heerlijk in de zon op het terras. Rond 17.00 uur vertrok het de gezin en de cameraploeg na een dag met een heel goed gevoel. De uitzending is te zien woensdag over 14 dagen dat is  30 augustus. Morgen hebben ze o.a. een picknick op het programma staan, dat zal dan weer op een andere plaats in Overijssel zijn.

Voor meer foto’s zie hier.

 

De in Dalfsen geboren Willem Alkema zal er wel weer een mooie uitzending van gaan maken.