Voor de eerste keer een toneeluitvoering  bij Het Boskamp, daar komt heel wat voor kijken
DALFSEN – STERREBOS – Vrijdag 6 maart is er in het Sterrebos voor de eerste keer een toneeluitvoering. En daar komt heel wat voor kijken. Welke toneelgroep laten we komen, het moet zeker geen stuk zijn die de Dalfsenaren al hebben gezien, hoewel dit wel het meest makkelijk zou zijn. Maar ze gaan niet voor gemak daar bij Het Boskamp. Ze zochten een toneelgroep wat verder van huis die het een uitdaging vindt om buiten de deur te spelen voor een ander publiek.

Via via kwamen ze bij toneelvereniging uit UDI uit Veeningen onder de rook van het Drentse Zuidwolde. Het toeval wil dat er zelfs een speelster uit Nieuwleusen meespeelt. Dan is er een toneelgroep gevonden die bereid is te spelen, maar dan zijn we er nog niet. Er moet nog heel wat werk worden verzet, er moet een decor en ook een podium worden opgescharreld en worden geplaatst. Die toneelgroep heeft allerlei contacten dat ze dat dan ook gaat lukken. Woensdagavond zal al worden begonnen met het oefenen en donderdagavond begint al de opbouw van alle elementen, geen kleine klus. En nu maar hopen dat Dalfsenaren warm zijn te krijgen voor een avond toneel ( in de stad noemen ze dat theater) in het Sterrebos. Aan de spelers zal het niet liggen, want ze hebben een prachtig stuk in gedachten: Het gaat over een broeder bij de nonnen. Dat belooft wat, want daar hadden ze in Drenthe ontzettend veel succes meer en telkens waar zij speelden zaten de zalen bomvol. Toneelvereniging UDO is na de oorlog al ontstaan, toen was er helemaal behoefte voor mensen om leuke dingen te toen. Al vanaf het begin is het een bloeiende vereniging gebleven. Ze spelen vooral humorstukken, want daar zijn ze goed in. Dat niet alleen de mensen komen ook om een avond flink te lachen. Dat zal ook komende vrijdag aan de orde zijn, dat lachen.
Voor komende vrijdag is gekozen voor het stuk ‘broeders bij nonnen , waar zijn we aan begonnen’ geschreven door Willem de Groot. Het is een komisch stuk wat zich afspeelt in een klooster, waar moederoverste Braspenning de scepter zwaait. De nonnen zijn het niet eens met de gang van zaken en laten dit op een bijzondere manier weten. U gaat het beleven hoe dit uitpakt, de kardinaal komt er zelfs nog aan te pas.

Kom a.s. vrijdagvond 6 maart, genieten bij Het Boskamp en ervaar dat de zaal is omgebouwd tot een heus theater.
Opgave van het aantal personen uitsluitend via info@hetboskamp.nl. De kosten zijn € 7,00 p.p. Er zit wel een maximum aan het aantal bezoekers die ze daar kunnen plaatsen.

Het was een super geslaagde avond en het aantal toeschouwers viel absoluut niet tegen. We hebben besloten om volgend weer met deze toneelgroep in zee te gaan, want die deden het meer dan geweldig. Voor meer verslag en foto’s, klik hier