Het begin – Een klein boerderijtje, midden in de uitgestrekte bossen van Dalfsen,
leverde in het begin van de 60’er jaren niet voldoende geld op om een groot gezin te onderhouden. Dus werd naar alternatieven gezocht.
In de zomermaanden verkocht de familie Schrijver ijs vanuit een ijskast en een stukje weiland naast de boerderij werd gebruikt als kampeerterrein, maar het begon allemaal met padvinders.
Dit was het begin van een echte camping.
Omdat niet allen bij ijsverkoop bleef, werd het toenmalige kippenhok verbouwd tot kantine met een klein winkeltje, om zo de gasten te vermaken en van proviand te kunnen voorzien.
De camping is door de jaren heen steeds verder uitgebouwd met diverse toiletgebouwen, een overdekt verwarmd zwembad, winkel, wasruimte en allerlei andere zaken die het de kampeerder gemakkelijk maken. Ondertussen mag het gerust een sterrencamping worden genoemd.
Klik hier en neem een kijkje op Camping Starnbosch.

Oude foto Het Boskamp

De kantine

De kantine was van meet af aan een populaire plek en het aantal campinggasten groeide gestaag.
Ook voor de buurt en de omgeving begon het een functie te krijgen. Dus werd het voormalige kippenhok  in de loop der jaren diverse malen verbouwd en uitgebreid.
Toch bleef de ruimte zijn specifieke karakter behouden.

Aanvankelijk werden er alleen in de zomermaanden vanuit de kantine dagelijks diverse activiteiten georganiseerd voor de campinggasten.
Na verloop van tijd werd dit uitgebreid met talloze winteractiviteiten en kwamen steeds meer bedrijven, families en verenigingen er hun feestjes houden.

In de barre winter van 1980 waarin het wekenlang bleef sneeuwen, werden er de eerste langlaufski’s verhuurd.
Dat was het begin van ons langlaufcentrum, dat inmiddels voorzien is honderden ski-uitrustingen in alle soorten en maten.
Vandaag de dag is het voor veel wintersportliefhebbers vaste prik. Wanneer het een beetje sneeuwt, komen zij naar Het Boskamp om op de lange latten te genieten van de natuur.
Later kwamen hier ook de stepslee’s bij. Met uiteraard na afloop de bekende Apres Ski  in Het Boskamp, waar men zich kan opwarmen met glühwein, warme chocolade, bier en natuurlijk onze huisgemaakte balkenbrij en snert.

Café Restaurant Het Boskamp

De kantine is uitgegroeid tot een ‘echt’ café restaurant en onze menukaart wordt nog ieder jaar steeds uitgebreider.
Naast onze vermaarde gehaktbal, erwtensoep in de winter, frituurgerechten en ijs in de zomer uit de beginjaren,
serveren wij tegenwoordig talloze plate services, complete menu’s en kindermenu’s.

Daarnaast hebben wij in de zomer een speciale ijskaart met sorbets en vele coupes en zelfs softijs.

Café Restaurant Partycentrum Het Boskamp

De bedrijfs-, familie- en verenigingsfeestjes zijn inmiddels onze hoofdactiviteit geworden. In ons Partycentrum kunt u terecht voor kleine, grote, actieve of juist wat rustiger feesten.

De uitgestrekte bossen rondom Het Boskamp vormen het perfecte decor waarin u samen met uw gasten van alles kunt ondernemen, variërend van lange fietstochten, een rondje klootschieten, radiovossenjacht, Fox Oring tot Nordic Walking.
Ook een tochtje in de huifkar, op hoge bi fietsen of een stoere kompas- en klompasloop behoren tot de mogelijkheden.

Voor wie niet kan kiezen uit al die spectaculaire activiteiten, hebben wij diverse verrassingstochten in de aanbieding.
En als het in de winter koud en heel vroeg donker is, passen wij onze activiteiten daar gewoon op aan.
Wat denkt u van langlaufen en stepsleeën of sneekuul’n? Of gaat u liever voor een spooktocht of zelfs een radiospooktocht?

Onze nieuwste aanwinst zijn onze felgele fietstaxi’s voorzien van trapondersteuning, waarmee u rustig onze omgeving kunt verkennen.
Hiermee doet Partycentrum Het Boskamp tegelijkertijd een duit in het zakje van de duurzaamheid.

Zijkant Het Boskamp