Klootschieten

Start / Activiteiten / Klootschieten
buiten 2,50

De oorsprong van dit spel ligt in Twente en omgeving. Het wordt soms verward met kleiduifschieten, maar het is iets totaal anders. Een kloot is een houten bal met doorboringen die gevuld zijn met lood. Met die bal moet je een parcours in zo min mogelijk worpen afleggen. Meestal speel je het spel met één kloot per groep. Maar bij Het Boskamp krijgt iedere speler een kloot. In groepjes van ongeveer zes personen gooi je allemaal de eerste worp vanaf een beginpunt. Degene die het minst ver heeft gegooid mag daarna als eerste werpen. Zo blijft de groep bij elkaar. Het parcours loopt door de bossen en er zijn onderweg allemaal natuurlijke obstakels zoals bomen, kronkelpaadjes en sloten. Het klinkt best simpel en dat is deels ook zo. Maar de vele verrassingen op de route zorgen toch voor de nodige uitdagingen én voor veel plezier. Je moet het echt een keer gedaan hebben!

We verhuren ook klootschietballen voor gebruik elders (uitsluitend op zand) en je kunt ze bij ons kopen.

ACTIVITEIT DETAILS

Prijs p.p.:
2,50
Tijdsduur:
2
Iedereen heeft wel eens van klootschieten gehoord, maar heb je het ook al gespeeld? Ja? Dan wil je vast nog een keer. Is het antwoord nee? Dan moet je het echt een keer doen. Het is op zich een vrij simpel spel, maar het parcours door het bos met allemaal natuurlijke obstakels maakt het toch best lastig. En het is vooral heel erg leuk!

Deze activiteit is alleen te boeken in combinatie met een buffet.

caret-down caret-up caret-left caret-right
A. van Gens

Op 4 juni hadden wij een fantastische familiedag bij Het Boskamp, Dalfsen. Wij waren met 21 personen en er was niemand bij die het niet naar zijn/haar zin heeft gehad. Gezelligheid, samen kokkerellen en tafels dekken, allemaal even leuk. Het eten was heel erg goed verzorgd en bijzonder lekker. Heerlijk gekruid en gaar en in ruime mate geserveerd. Bourgondisch eten zoals het hoort. Entourage en de plek in het bos maakten het voor ons allen tot een onvergetelijke dag.
Zeer voor herhaling vatbaar!!

Wil je meer informatie over deze activiteit?

Vul dan onderstaand formulier in of bel 0529 - 431712

  Andere activiteiten

  Ook leuk om te doen!

  Konijnenjacht

  Konijnenjacht

  buiten 100,-

  Ga je mee op konijnenjacht? In de omgeving van Het Boskamp zijn konijnen uitgezet die uitgerust zijn met een zendertje. (Wees gerust, ze zijn niet echt). Je gaat de dieren zoeken met behulp van een ontvanger met koptelefoon, zodat je hun geluiden kunt traceren. Hoe sneller je bij een konijn aankomt, hoe meer punten je scoort.

  K(l)ompasloop

  buiten 4,25

  Loop je wel eens op klompen? Omdat klepperend en stampend door het bos struinen echt heel leuk is, kun je onze kompasloop ook op klompen doen. Onderweg zoeken en puzzelen en genieten van een streekborreltje. En er is ook nog iets met een rollator. Kortom: een hilarische activiteit.

  Radio Vossenjacht

  Radiovossenjacht

  buiten 125,-

  Vossenjacht maar dan met behulp van moderne techniek. Ga op pad met een ontvangertje en zoek de zenders die verstopt zitten. We hebben verschillende varianten van dit spel, dus je kunt kiezen wat helemaal bij jou past!