Klootschieten

Start / Activiteiten / Klootschieten
buiten 2,50

De oorsprong van dit spel ligt in Twente en omgeving. Het wordt soms verward met kleiduifschieten, maar het is iets totaal anders. Een kloot is een houten bal met doorboringen die gevuld zijn met lood. Met die bal moet je een parcours in zo min mogelijk worpen afleggen. Meestal speel je het spel met één kloot per groep. Maar bij Het Boskamp krijgt iedere speler een kloot. In groepjes van ongeveer zes personen gooi je allemaal de eerste worp vanaf een beginpunt. Degene die het minst ver heeft gegooid mag daarna als eerste werpen. Zo blijft de groep bij elkaar. Het parcours loopt door de bossen en er zijn onderweg allemaal natuurlijke obstakels zoals bomen, kronkelpaadjes en sloten. Het klinkt best simpel en dat is deels ook zo. Maar de vele verrassingen op de route zorgen toch voor de nodige uitdagingen én voor veel plezier. Je moet het echt een keer gedaan hebben!

We verhuren ook klootschietballen voor gebruik elders (uitsluitend op zand) en je kunt ze bij ons kopen.

ACTIVITEIT DETAILS

Prijs p.p.:
2,50
Tijdsduur:
2
Iedereen heeft wel eens van klootschieten gehoord, maar heb je het ook al gespeeld? Ja? Dan wil je vast nog een keer. Is het antwoord nee? Dan moet je het echt een keer doen. Het is op zich een vrij simpel spel, maar het parcours door het bos met allemaal natuurlijke obstakels maakt het toch best lastig. En het is vooral heel erg leuk!

Deze activiteit is alleen te boeken in combinatie met een buffet.

caret-down caret-up caret-left caret-right
A. van Gens

Op 4 juni hadden wij een fantastische familiedag bij Het Boskamp, Dalfsen. Wij waren met 21 personen en er was niemand bij die het niet naar zijn/haar zin heeft gehad. Gezelligheid, samen kokkerellen en tafels dekken, allemaal even leuk. Het eten was heel erg goed verzorgd en bijzonder lekker. Heerlijk gekruid en gaar en in ruime mate geserveerd. Bourgondisch eten zoals het hoort. Entourage en de plek in het bos maakten het voor ons allen tot een onvergetelijke dag.
Zeer voor herhaling vatbaar!!

Wil je meer informatie over deze activiteit?

Vul dan onderstaand formulier in of bel 0529 - 431712

  Andere activiteiten

  Ook leuk om te doen!

  Nordic Walking

  Nordic walking

  buiten 2,50

  Combineer een prachtige tocht door het Vechtdal met een hele gezonde manier van bewegen: Nordic Walking. Wij verhuren stokken en geven je vooraf (indien nodig) instructie. Na afloop van de wandeling ben je erg welkom in ons restaurant voor een hapje en een drankje.

  Biertapwedstrijd

  binnen 3,00

  Altijd al eens een biertje willen tappen? Dan is dit je kans! Het is een echte wedstrijd, compleet met jury en trotse winnaar. Prima te combineren met lekkere hapjes of een maaltijd na afloop.

  Huifkartocht

  buiten 225,00

  Het blijft leuk, een ritje in een huifkar. Jong en oud kan mee en ook aan rolstoelgebruikers hebben we gedacht. Slecht weer is geen probleem, want er is een verwarming in de kar. Onderweg stoppen we even voor een kopje soep of een drankje en kunnen de paarden uitgebreid geknuffeld worden. Vier je een feest in Het Boskamp en woon je in de buurt? Dan kunnen we de huifkar voor laten rijden en het hele gezelschap naar de feestlocatie brengen. Hoe bijzonder is dat?