Wandeling naar Hoonhorst

Start / Fiets- en wandelroutes / Wandeling naar Hoonhorst
wandeltocht 8,5

De tocht, die start en eindigt weer bij "Het Boskamp" gaat over zandwegen en een stukjes verharde weg naar het dorpje Hoonhorst. Als rustpunt kunt u in Hoonhorst aanleggen bij het Anjerpunt, een infocentrum naast café Kappers waarna u uw weg naar "Het Boskamp" kunt vervolgen. Tijdens deze tocht ziet u onder andere een aantal oude boerderijen die onze omgeving zo'n mooie uitstraling geven, ook stickewallen en zandverstuivingsbelten.

1. ga met de rug naar “Het Boskamp” staan en sla rechtsaf de Sterrebosweg in, de wal rechts is een stickewal, aangelegd eind 17e eeuw om zandverstuiving tegen te gaan.
2. na 700 m aan het eind rechtsaf, Bosrandweg
3. volg de Bosrandweg met een bocht naar rechts en daarna direct een bocht naar links tot het eind; bij Y 13190 (bij de Witte Gans) rechtsaf.
4. na 70 m linksaf, Moezenbeltweg (de Moezenbelt is een eeuwen oude zandverstuiving)
5. eerst volgende zandweg rechtsaf, Moezenbeltweg
6. op de volgende splitsing rechtdoor
7. aan het eind van de Moezenbeltweg op de T-splitsing linksaf, Slennebroekerweg
8. na 350 m op de kruising bij P 25171 rechtsaf Tibbensteeg
9. na 1100 m in Hoonhorst bij de kerk rechtsaf, Kerkstraat in
10. eventueel pauze bij het Anjerpunt of café Kappers. Hoonhorst een klein dorp met nog geen 1000 inwoners, geen winkels. Wel een molen uit 1862 die is gerestaureerd en oude woningen als gemeentelijke en rijksmonumenten., Vervolg de Kerkstraat.
11. dit is een oude Koningsweg, van voor het jaar 1000, na 750 m de 1e zandweg rechtsaf
12. na 700 m de 1e verharde weg rechtsaf, Aalshorsterpad, langs “Den Aalshorst” Een landgoed uit het midden van de 17e eeuw, met prachtige boerderijen.
13. aan het eind van het Aalshorsterpad (voet en kruipad) rechts over asfaltweg Heinoseweg, tot de bocht vervolgen, hier linksaf een halfverharde weg in (rood-witte markering)
14. na ruim 300 m, tegenover een huis tweede pad rechtsaf (rood-witte markering)
15. na 200 m een huisje op een heuvel, dit is het middelpunt van het oorspronkelijk Sterrebos. Ga links om de heuvel heen en langs een camping (rood-witte markering)
16. na 500 m, aan het einde van het pad) via een pad linksaf een heuveltje over (rood-witte markering) Dit is een stickewal.
17. linksaf de Sterrebosweg in en na 300 m bent u terug op het startpunt van Restaurant Het Boskamp”
18. Wij stellen het op prijs als u bij ons even tot rust komt en gebruik maakt van een consumptie, maar ook een kleine of grote kaart zijn er desgewenst aanwezig.
19. Het team van Het Boskamp hoopt dat u genoten heeft van deze wandeling.

Route details

Afstand:
8,5
Rondwandeling door het hele gebied, door bossen en langs weiden.